FacebookPixel

Servis klima uređaja - klima servis Beograd

Naš tim iz Duo Frigo-a pruža vam uslugu servisa klime uređaja (na teritoriji grada Beograda), radi njenog optimalnog funkcionisanja. Pošto se bliže topliji dani, preporučujemo vam da uradite servis klime pre leta, da bi vam savršeno funkcionisala tokom letnje sezone.

Kada se radi servis klima uređaja? 

Iz iskustva možemo reći da se servis klima uredjaja obično primenjuje tokom redovnog održavanja klima ili kada postoje problemi sa funkcionisanjem, kao što su smanjena efikasnost hlađenja, pojačana buka ili čudni zvuci, curenje ili kada je potrebno uraditi punjenje klime freonom. Inače, servis klima najčešće radimo tokom leta, kada se klime u Srbiji, uglavnom, najviše i koriste. Preporučujemo vam da, ukoliko koristite klimu, servis iste uradite najmanje jednom godišnje, i to pre početka sezone hlađenja/grejanja.

Zašto je bitno uraditi servis pre letnje sezone?

Izdvojićemo 3 glavna razloga zašto bi trebalo da uradite servis klime uređaja, pre početka leta:

 1. Spomenuli smo da se klime najviše koriste tokom leta, što znači da to može pogoršati njeno stanje, kao kad automobil predugo vozite, možete očekivati da se motor pregreje ili izbije neki drugi problem. Da biste sprečili potencijalne smetnje u radu vaše klime tokom letnjeg perioda, uradite servis klime ranije. Čak iako vam je lepo radila tokom zimske sezone, to ne znači da će tako biti i tokom letnje. Kao što je autu potreban servis, tako je i vašoj klimi potreban servis da biste joj omogućili besprekoran rad.
 2. Servis za klime je bitno uraditi i radi vas samih, radi vašeg zdravlja. Naime, redovan servis klime uređaja poboljšava vazduh koji ona ispušta, a koji vi udišete. Njena namena je da filtrira vazduh koji ulazi u prostoriju, a ako su njeni filteri prljavi ili zagađeni, onda neće moći da efikasno ukloni prašinu, grinje, i druge čestice iz vazduha. Usluga servisa klime uređaja je važna, jer ona osigurava čist vazduh u vašem domu, a samim tim i smanjenu mogućnost za alergijskim reakcijama.
 3. Redovan servis klime pomoći će vam u smanjenu troškova električne energije. Kada je klima prljava i nije održavana, onda je prinuđena da troši više energije kako bi održala optimalnu temperaturu u prostoru. Radite redovan servis svoje klime pred letnju sezonu i vaš račun za struju neće biti viši.

Koliko košta servis klime u Beogradu? - Cena

Cena servisa klime u našoj firmi kreće se od 2.500 do 4.000 dinara, zavisno od toga da li vam je potreban detaljan ili redovan servis, kao i od BTU-a, odnosno, količine energije koju ima vaša klima. U nastavku možete pogledati naše cene servisa klime: 

 • Servis klima 12000 BTU, redovan – cena iznosi 2.500 dinara
 • Servis klima 12000 BTU, detaljan – cena je 3.500 dinara,
 • Servis klima 18000 i 24000 BTU, redovan – cena 3.000 dinara
 • Servis klima 18000 i 24000 BTU, detaljan – košta 4.000 dinara

Nakon što dobijemo detaljnije informacije od Vas, možemo vam tačno reći koliko bi iznosila cena servisiranja Vaše klime. 

servis klima uredjaja u dnevnoj sobi moderno opremljenoj

Šta sve proveravamo?

Kada radimo servis klime, to podrazumeva niz provera i aktivnosti da bismo osigurali njen optimalan rad. U nastavku ćemo navesti samo nekoliko koraka koji su najbitniji i koje najčešće radimo tokom servisa klime uredjaja:

 • Filtere klime: Njih treba promeniti s vremena na vreme, posebno pre početka sezone hlađenja ili grejanja, da bi ste bili sigurni da ćete udisati čist vazduh. Naš tih čisti i dezinfikuje filtere uređaja.
 • Čistimo unutrašnjost uređaja, jer klima unutar sebe prikupi dosta prašine i prljavštine, koje mogu ometati rad. 
 • Proveravamo freone. Ukoliko je njihov procenat nizak, klima može slabije hladiti tokom leta i imaće povećano opterećenje. Stoga radimo punjenje klime freonom, radi njenog normlanog funkcionisanja
 • Proveravamo električnu instalaciju. Ovo je važan korak tokom servisa klime, jer njime proveravamo da li je uređaj pravilno postavljen, povezan i da li se može sigurno koristiti

Duo Frigo – klima servis – Beograd

Mi smo ovlašćeni servis za klima uređaje u Beogradu, koji ima višegodišnje iskustvo u radu i rado ćemo vam izaći u susret ukoliko vam je potrebna pomoć oko samog uređaja. Za sve dodatne informacije o našim uslugama, budite slobodni da nas kontaktirate na telefon: 062/775-775.

Možda vas zanima i ugradnja (montaža) klima uređaja.